Workshop Waardevol Samenwerken

Workshop Waardevol SamenwerkenDe workshop Waardevol Samenwerken is bedoeld voor teams – op alle niveaus – die de kwaliteit van samenwerking binnen het team, met andere teams en externe relaties willen verbeteren. Waardevol samenwerken helpt teams met het verbinden van duurzame waarden aan concrete organisatie en team doelstellingen. De workshop bestaat uit een voorbereiding en drie losse dagdelen (4 uur).

Voorbereiding
Om een goede indruk te krijgen van de organisatie plannen we een bedrijfsbezoek in en interviewen we kort een aantal deelnemers. Hierdoor krijgen we een goed beeld van de situatie en kunnen we de doelstellingen van de workshop goed afstemmen op de behoefte.

Dagdeel 1: Waardevol Samenwerken (theorie)
Tijdens het eerste dagdeel krijgen deelnemers inzicht het belang van Waardevol Samenwerken en hoe ze dit kunnen toepassen binnen hun team. Op basis van inspirerende voorbeelden laten we deelnemers kennis maken met Waardevol Samenwerken en het model om waardevol samenwerken te vertalen naar de praktijk. Na deze sessie weten ze inhoudelijk wat Waardevol Samenwerken is en hoe ze het kunnen toepassen binnen hun team. Na deze sessie krijgen de deelnemers ongeveer twee weken de tijd voor reflectie en de opdracht om te bekijken op welke manier ze als team duurzame waarden kunnen verbinden aan concrete organisatiedoelstellingen.

Dagdeel 2: Waardevol Samenwerken (praktijk)
Na ongeveer 2 weken volgt het tweede dagdeel. Tijdens het tweede dagdeel delen de deelnemers hun bevindingen en stellen we gezamenlijk vast wat gedeelde teamwaarden zijn en op welke manier deze te verbinden zijn aan concrete teamdoelstellingen afgestemd op de organisatiedoelstellingen. Op basis hiervan werken ze het model Waardevol Samenwerken uit waarmee ze duurzame waarden verbinden aan een concreet plan met waardevolle teamdoelstellingen. Tevens bepalen ze in onderling overleg wanneer en op welke manier de voortgang hiervan wordt geëvalueerd. Na het volgen van de workshop kunnen de deelnemers concreet aan de slag en zijn ze in staat een duidelijke en waardevolle bijdrage te leveren aan de team- organisatiedoelstellingen en voor hun interne en externe relaties op basis van een Waardevol Samenwerkingsplan.

Evaluatiesessie (dagdeel)
Na ongeveer 8 weken volgt een evaluatiesessie waarin de voortgang van het Waardevol Samenwerkingsplan wordt besproken. Daarin wordt vastgesteld wat er goed gaat en wat er beter zou kunnen en wat de resultaten tot dan zijn. Indien nodig wordt afgestemd op welke manier het plan moet worden aangescherpt en bijgesteld.

Investering
De volledige investering voor de workshop Waardevol Samenwerken bedraagt 3.000 euro exclusief BTW en eventuele locatiekosten. Het maximaal aantal deelnemers per workshop is 9 personen.

Voor meer informatie over de workshop Waardevol Samenwerken voor teams kunt u contact met ons opnemen via: info@mlacademy.nl of bellen met +31 6 1680 2550.

Wilt u meer weten over Waardevol Leiderschap en hoe u dit zou kunnen toepassen binnen uw organisatie of team? Bezoek dan één van onze masterclasses Waardevol Leiderschap. Kijk voor meer informatie en de eerst volgende mogelijkheden op: Masterclass Waardevol Leiderschap.