Ervaringen

Het Leiderschapsversterkend Programma is ruim 15 jaar geleden gestart als intern management development programma voor een Nederlandse multinational. Doel was om de mensgerichte leiderschapsvaardigheden van managers verder te ontwikkelen en te versterken om beter te kunnen anticiperen op de veranderingen in de markt. Sindsdien is het programma steeds verder door ontwikkeld en inmiddels door meer dan 250 leidinggevenden over de hele wereld gevolgd. Hieronder vindt u een aantal ervaringen van oud deelnemers over het programma.

Jeroen Proemstra                                                                                             Commercieel Manager / Canon Nederland

Toen ik in mijn eerste managers positie startte betekende dit voor mij een behoorlijke verandering en verantwoordelijkheid in mijn werk. Ik had het geluk dat ik, een half jaar nadat ik startte in mijn functie als sales manager, kon participeren in het Leiderschapsversterkend Programma. Ik heb het uitgebreide programma gevolgd gedurende een jaar, waarin alle modules aan bod kwamen. De timing en de inhoud van het programma sloten perfect aan op mijn behoefte en ontwikkeling als sales manager. De onderwerpen die aan bod kwamen kon ik goed spiegelen aan mijn eerste ervaringen als manager en toepassen in de praktijk. De inhoud van het programma vond ik nuttig en werd op een prettige en professionele manier gegeven. Ook de inzet van acteurs om de theorie lastige situaties te oefenen waren erg leerzaam. Het Leiderschapsversterkend Programma heeft er zeker toe bijgedragen dat ik snel en effectief mijn draai heb gevonden in mijn functie als sales manager. Een aanrader!

Paul Aantjes MBA                                                           Marketing Director / Misco Nederland & Misco Solutions B.V.

Als marketing directeur heb ik verscheiden keren management trainingen gedaan. Het probleem met deze trainingen was dat ze allemaal op elkaar lijken. Het begint met zelfreflectie en dan feedback naar de groep. Maar echt door naar intervisie en directe management vaardigheden blijven vaak achterwege. Bij Océ heb ik als kersverse manager dit traject gevold. Een behoorlijk grote groep met enorm verschillende personen en management stijlen. Wat mij opviel is de ontspanning tijdens deze trainingen en de uitstekende locaties, die zorgden voor rust en tijd voor reflectie. Ik heb als persoon goed ingezien wie ik was, maar ook hoe andere leiders mij zagen. Dit was soms schokkend, maar een echte leider accepteert en kijkt naar zaken die hij of zij zelf kan veranderen i.p.v. te kijken naar anderen. Ook was er veel zelfstudie en werd er duidelijk verteld wat er verwacht wordt als manager/leider. De trainingen waren ontspannen en voor de inwendige mens werd goed gezorgd. Ik heb de leerboeken en trainingsmodulen nog steeds in de kast staan en soms kijk ik hierin terug als mensen mij feedback geven, omdat ze zeggen dat ik even wat zaken moet relativeren. Samenvattend had het een duidelijke structuur, goede leiders en een open leerstijl waar geen eigendunk of haantjes getolereerd worden. Je bent er tenslotte om te leren en niet om jezelf centraal te zetten. Ik heb enorm veel geleerd over reflectie, omgaan met leiders in een management team en het kijken naar jezelf. En als laatste om open te staan voor feedback en makkelijk benaderbaar. Een mooi resultaat bereikt, maar gelukkig blijf ik leren.

Harld Berendsen                                                                                                          Management & Leadership Academy

Toen ik het programma volgde had ik al enige jaren managementervaring. Het programma heeft me veel nieuwe en bruikbare inzichten gegeven. Het heeft me bewuster gemaakt van de dingen die ik -al dan niet goed- vaak onbewust deed. Hierdoor kon ik mezelf – als leidinggevende – ontwikkelen en verbeteren. Vooral het inzicht hoe je met mensgericht leidinggeven uiteindelijk komt tot veel betere prestaties en duurzamere resultaten heb ik als bijzonder waardevol ervaren. Evenals het delen van ervaringen met collega deelnemers. In alle jaren die ik leiding geef pas ik nog steeds veel toe van wat ik toen geleerd heb. Ron is een bijzonder prettige trainer en coach met een veel praktijkervaring in leidinggevende posities. Het is dan ook bijzonder om na ruim 15 jaar – samen met hem – het programma verder te ontwikkelen en te geven aan andere leidinggevenden.