Training Waardevol Communiceren

De kracht van leidinggeven wordt vooral bepaald door hoe je mensen aanspreekt of feedback geeft. Hiermee bepaal je niet alleen het effect van de boodschap, maar ook hoe je als leidinggevende overkomt. Kortom de kunst van communicatie is de taal van leiderschap. 

De training Waardevol Communiceren geeft deelnemers inzicht in de wijze waarop ze communiceren en hoe ze de kracht van hun boodschap kunnen versterken. Aan de hand van theorie en rollenspellen leren deelnemers mensen op een waardevolle manier aan te spreken. Hierdoor weten deelnemers het effect van de boodschap en hun impact als leidinggevende duurzaam te versterken. Een praktische training die iedere leidinggevende direct in zijn of haar werkomgeving kan toepassen. 

De training waardevol communiceren bestaat uit twee losse trainingsdagen die ongeveer drie weken na elkaar gegeven worden. Tijdens de eerste dag krijgen deelnemers inzicht in de theorie en leren ze deze toe te passen in hun praktijk. Tijdens de periode tussen de trainingsdagen kunnen deelnemers vragen stellen of inzichten delen via het online coachingsplatform.

Op de tweede trainingsdag evalueren ze hun leerervaringen en gaan ze aan de hand van een praktijksituatie oefenen met een trainingsacteur. Na deze tweede dag kunnen de deelnemers nog vier weken gebruik maken van het online coachingsplatform.

DAG 1 Theorie en rollenspellen
• Inleiding
• Feedback geven
• Confronteren
• Escaleren

DAG 2 Evalueren & praktijkcase
• Evalueren leerervaringen
• Praktijkcase met trainingsacteur
• Afsluiting

De training Waardevol Communiceren is bedoeld voor iedereen die direct of indirect leiding geeft en mensen regelmatig moeten aanspreken, zoals: managers, teamleiders, projectleiders, senior medewerkers of HR-adviseurs.

Deelnemers zijn na het volgen van de training waardevol communiceren in staat om mensen op een transparante en waardevolle manier aan te spreken op hun houding en gedrag. Hiermee weten ze de individuele prestaties van medewerkers positief te beïnvloeden en de samenwerking binnen een team te verbeteren. Daarnaast zijn ze in staat mensen mee te nemen in gewenste veranderingen en hun impact als leidinggevende te versterken.

De volledige investering bedraagt 1.250 euro. Dit is inclusief: lesmaterialen, arrangementskosten, lunches en online coaching, echter exclusief BTW. Voor groepen vanaf drie deelnemers kan de training in-company worden gegeven.

De eerst volgende training waardevol communiceren wordt gegegeven op:

– 20 juli (dag 1) en 10 augustus (dag 2) in Amersfoort – VOL
– 27 juli (dag 1) en 17 augustus (dag 2) in Tilburg – speciale zomeraanbieding (50% korting)
– 7 september (dag 1) en 28 september (dag 2) in Amersfoort – speciale zormeraanbieding (50% korting)

Inschrijfformulier:

Voor meer informate over deze training kun je contact opnemen met:
Ron van Venrooij / ron.van.venrooij@mlacademy.nl / 06-13641536

Ron van Venrooij
.AAEAAQAAAAAAAAPfAAAAJGZjOTY3Y2I4LWJkMjYtNDE1NC1iYmVhLTFhNjRjOGQ4ZjU1Mg

Ron (1963) Heeft 30 jaar in complex veranderende situaties gewerkt. Als manager, consultant, proces begeleider, coach, trainer. Sinds 2015 is hij zelfstandig ondernemer. Zijn focus ligt op het vooruit helpen van individuen, teams en organisaties. Bij het realiseren van verandering en het optimaliseren van samenwerking en resultaat.

Zijn werkwijze is een combinatie van advies, ontwikkeltrajecten, coaching en interim opdrachten in het veld van HR, Learning & Development en leiderschapsontwikkeling. Naast leren van werk en leven verschillende opleidingen gevolgd in het veld van marketing, personeelswetenschappen, opleidingskunde, coaching en sociotechniek.

Neem contact op met Ron via: ron.van.venrooij@mlacademy.nl of 06-13641536

Download hier de brochure Training Waardevol Communiceren: brochure TWC

Wil je meer informatie over de training dan kun je contact opnemen met:
Ron van Venrooij via: ron.van.venrooij@mlacademy.nl of tel.: 06 1364 1536.

Ook kun je je inschrijven via onderstaand inschrijfformulier.